Testimonials
 

"Mijn hoofd zat op slot.  Ik vroeg Ania of ze me wilde coachen omdat ik wat werk- en loopbaanvragen had.

Waarom was ik niet aan het doen wat ik echt wilde doen? Wat hield me tegen en hoe kon ik die obstakels overwinnen? 

 

Door een gebeurtenis in mijn directe omgeving bleek ik helemaal geen ruimte in mijn hoofd meer te hebben; laat staan dat ik over werk en toekomst kon nadenken.  Het was uiteindelijk zo fijn om met Ania te verkennen hoe die gebeurtenis zoveel invloed had gekregen. Ze heeft me begeleid om de thema’s die me blokkeerden te herkennen én te erkennen. In veiligheid en met de ruimte om mijn eigen gevoelens te voelen en mijn eigen gedachten te vormen.  Om vervolgens met een simpele oefening te trainen om het los te laten.

Ik voelde me ‘gedeblokkeerd’ en kon weer nadenken. Wat een opluchting!


- Cathleen uit Amersfoort

"Ania heeft mij begeleid in het verwerken van onderliggende trauma's. Hierbij hebben we samen gekeken naar onbewuste gevoelens en dat omgezet in positieve gedachten. Ze heeft mij heel erg geholpen om deze een plek te geven. Na onze gesprekken ben ik me veel beter gaan voelen. Ik zou Ania zeker aanraden, ze is erg lief en geduldig."

- Romy uit Amsterdam

Toen ik verschillende situaties aan Ania voorlegde stelde zij haar vragen zo dat ik al snel tot een (h)erkenning kwam van wat hierin voor mij de essentie was. Haar doorvragen was dermate verhelderend dat er bij mij verrassende beelden verschenen. Door hier met Ania bij stil te staan ontdekte ik meteen in mijn lichaam hoe mijn verdriet -toegedekt door boosheid- ook vrijheid en kracht meebracht. Deze ontdekking gaf een stevige verankering en bevestiging voor de toekomst. 

Ik ervaarde Ania’s begeleiding als oordeelloos en aansluitend bij mijn realiteit-van-het-moment, uitnodigend om te exploreren en me te laten verrassen."

- Christina uit Den Haag

"Ania is als coach heel scherp en nieuwsgierig. Ze stelt de juiste vragen die je helpen om na te gaan of jouw perceptie wel klopt. Ze helpt je helderheid in je hoofd te voelen. Als Ania is geweest heb ik altijd nieuwe inzichten die me dan weer een stap verder leiden. Ze is een hele fijne vrouw waarbij je je meteen op je gemak voelt. Ze kijkt naar me zonder oordeel en luisteren is haar specialiteit.

 

Tijdens een sessie begeleid ze me op een prettige manier waardoor ik me open durf te stellen. Ze laat genoeg voor mijn eigen proces. Ze laat mij hard werken maar is als veilige basis heel dichtbij. Ik vertrouw haar volledig."


- Maaike uit Bussum

 
Ervaringen  teamcoaching / training

"Ik heb het geluk gehad om Ania als zowel trainer als facilitator mee te mogen maken. In beide situaties zorgt Ania ervoor dat het startpunt bij iedereen helder is; dat kan ze doordat ze zich goed voorbereid en vooral door de vragen die ze stelt. Ook als je vooraf niet zeker weet wat je wilt halen uit een training, of waar je staat in een groepsproces; Ania zorgt ervoor dat je dat wel duidelijk hebt, voordat ze de inhoud ingaat.

Met haar kennis en ervaring is de inhoud altijd goed verzorgd en neemt ze je op een inspirerende manier mee - bijvoorbeeld in de wereld van storytelling.

Wat ik heel fijn vind aan haar is dat je ruimte voelt. Ruimte om zelf of samen tot een volgende stap te kunnen komen. Ania daarbij let enorm goed op de deelnemers en de groepsdynamiek. Ze ziet wanneer iemand blij wordt en wil doorpakken, of juist twijfelt en blokkeert. Dit zorgt ervoor dat er energie blijft in de groep.

De training of sessie wordt duidelijk afgesloten; ieder neemt even tijd om te benoemen waar hij/zij staat en kijkt vooruit. Daarmee is de sessie ‘rond’. Door wie ze is en door haar aanpak en deskundigheid, is een sessie met Ania een warme ervaring en altijd een verrijking." 

- Kaat Burbidge-van Velden

“Met Ania stond ik voor talloze groepen. Telkens weer bewonderde ik haar rust - misschien is het wel een gave - om te zien wat er nodig is op dát moment, en niet gedachteloos door te denderen met je eigen programma. Ania weet als geen ander ruimte te creëren zodat mensen zich vrij voelen om op zoek te gaan naar wat er eigenlijk speelt of wat er écht belangrijk voor hen is. Zij zorgt voor verdieping.

 

Ik gun het ieder team om met haar begeleiding even stil te staan bij wat er is, zodat je daarna samen weer actief en gemotiveerd verder kan!”

Colette van der Minne, Storytelling for Good Guys

b1a8d0b6fd3ce7b9882c9bc3c5bc2cbee477fee3
Ania Sharwood
mail@aniasharwood.nl
06 38 199 709